7 nõuannet Ambrozilt neile, kes kavatsevad oma korteri üürile anda

Käesolev materjal on kasuks üürileandjale, kes ei soovi oma korteri üürile andmisel ebameeldivasse olukorda sattuda.

 

  1. Ärge otsige ideaalseid inimesi. Neid lihtsalt pole olemas. Inimesed sageli muutuvad. Täna võib ta sulle kenasti naeratada, homme võib tema elus midagi sellist juhtuda, mille tõttu ta võib äkki täilikult muutuda. Võimalik, et paremuse poole. Võimalik, e vastupidi. Keegi meist pole selle eest kindlustatud.
  2. Riskige julgelt. Kui Te olete juba otsustanud oma eluaseme üürile anda ja sellest kasu saada, siis peate leppima ka tegelikkusega, et kasumi saamise nimel tuleb millegagi riskida. Korteri tavaline amortiseerumine või pesumasina rike – see täiesti loomulik.
  3. Suhtuge asjasse kergemalt. Diivan, kööginõud, külmkapp, vaip ja muud kodused tarbeesemed on lihtsalt materiaalsed asjad, mis üürileandjale tulu teenivad. Aja jooksul need kuluvad ja vananevad. Üks liigne kriimustus või tilgake ei riku enam nende välist ilmet kuigi palju.
  4. Sõlmige leping lühikeseks ajaks. Juhul, kui Te muretsete üleliiga oma vara pärast ja kahtlete üürnikus, siis võib esialgu sõlmida lepingu, näiteks, pooleks aastaks. Kui kõik laabub kavakohaselt ja mõlemad pooled on rahul, siis võib edaspidi üürilepingut ja selle kehtivuse tähtaega pikendada.
  5. Looge üürnikuga sõbralikud suhted. Selleks, et vältida arusaamatusi või konflikte, püüdke algusest peale luua üürnikuga head suhted. Suhtlemine on tähtsam ja kallim mis tahes lepingust, mille Te koostate ja sõlmite.
  6. Tasuge arveid ise. Parem oleks, kui Te tasuksite korteri kommunaalmakseid ise. Jah, sellele tuleb Teil kuigi palju aega kulutada. Samas võib arvete tasumata jätmise põhjuste väljaselgitamiseks ja asja arutamiseks üürnikuga kuluda veelgi rohkem aega ja närve.
  7. Olge kättesaadav. Olge kontaktis inimesega, kellele Te oma korteri üürile andsite. Vähemalt kord kuus võib alati leida aega info vahetamiseks, arvestite näitude kontrollimiseks. Vajadusel võib ka üürnikut külastada ja eluaseme seisukord üle vaadata.
Jätke meelde, kinnisvara üürile andmine, see on alati teatud risk. Te kas riskite või ei saa
oma eluaset üürile anda.
 
Anatoli Ambrozi, kinnisvara müügiekspert Ambrozi Kinnisvara
7 nõuannet Ambrozilt neile, kes kavatsevad oma korteri üürile anda