5 näpunäidet kinnisvara ostmiseks 2023. aastal

Saabuv 2023. aasta on Eesti kinnisvaraturu jaoks eriline, kuna tavapärane kiire hinnatõus on asendunud rahuliku ja mõõdetud ootusega. Kui kaua praegune olukord kestab? Raske vastata. Kuid praeguse olukorra põhjal saate koduostjale nõu anda. Siin nad on:

  1. Kui teil on vaja kinnisvara osta kohe, ärge viivitage soetamisega. Ostmiseks pole õiget ega valet aega. Eluolud ja -tingimused maailmas muutuvad pidevalt. Kui olukord nõuab elamispinna laiendamist, vähendamist või muutmist - tegutsege.
  2. Tutvu hoolega kodulaenu saamise tingimustega. Pange tähele, et Euribori määr võib tulevikus jätkuvalt tõusta. Kuidas see teie eelarvet mõjutab? Peate ette mõtlema. Mis siis, kui euribor tõuseb 6-10%ni, kas olete selleks vähemalt ajutiselt valmis?
  3. Võrrelge ja valige kinnisvara rahulikult. Täna pole kiiret. Kinnisvara ei napsata nagu sooja saia. Erandiks on hinna osas tõeliselt odavaid objektid. Vaata mitmeid kinnisvaraobjektid, räägi maakleri või müüjaga, uuri müügi põhjuseid.
  4. Tingi. Täna on rohkem kui kunagi varem hea aeg kaubelda ja pakkuda oma mõistlikku hinda. Kui korter meeldib, siis paku oma hind, võib-olla müüja just seda ootab.
  5. Ära raiska aega, haara hetkest kinni. Kinnisvaraturu langus ei kesta igavesti. Majandus on tsükliline. Täna on reaalne võimalus osta mõistliku raha eest hea kinnisvara. Seda tuleks kasutada ja seda ei tohiks lõputult edasi lükata.

Anatoli Ambrozi, Ambrozi Kinnisvara büroo juht.

5 näpunäidet kinnisvara ostmiseks 2023. aastal